dilluns, 5 d’agost del 2013

Taylor Swift (1989)

Font utilitzada: Wikipedia

Avui us parlarem d'una cantant idolatrada mundialment a nivells similars a Justin Bieber pels adolescents i la indústria oficial de la country music.

Però d'una cantant odiada a límits increïbles a parts iguals, sobretot pels amants de la música country neo tradicional (què no dir ja de l'odi que li dediquen els amants de la música country més tradicional...).

Taylor Swift és la nova nena (bé, adolescent) prodigi (bé, mediàtica) de la música country de Nashville.

Des de Countrycat sempre hem dit que la música és passió, sentiment, i com a tal, opinable. S'ha de respectar a tothom, encara que agradin més unes coses que altres.

És una obvietat dir que la seva música és pràcticament idèntica al pop més comercial, més semblant a tota la resta. Aquesta noia no aporta res de nou a la indústria, a banda d'una cara nova i ingressos milionaris.

I més concretament, a la música country, creiem que no hi aporta res de res. Tot estil necessita evolucionar, d'acord, però una cosa és evolucionar i l'altre és fer una transformació tant gran que deixi d'identificar-se amb anys i anys d'història musical. I el suposat country de Taylor Swift no s'assembla en res al country de tants i tants artistes que des de principis del segle XX van generar el què fins fa pocs anys es coneixia com a música country.

Però ja se sap que sobre gustos tothom té raó. I potser estem equivocats. Simplement, deixem aquí el debat.

Ei, i ni que sigui per parlar d'ella i així obtenir una millor situació als cercadors (jejeje), avui us explicarem cinc cèntims de la noia.

Taylor Alison Swift (13 de desembre de 1989, Reading, Pennsylvania, USA) és una cantant i compositora nord-americana. Criada a Wyomissing, Pennsylvania, Swift es va mudar a Nashville, Tennessee a l'edat de catorze anys per seguir una carrera en la música country. Va signar amb el segell independent Big Machine Records, i va esdevenir la compositor més jove a ser contractada per Sony / ATV Music Publishing House.

El llançament de l'àlbum debut homònim de Swift l'any 2006 la va convertir en una estrella de la música country. És la persona més jove a escriure en solitari i fer una cançó número ú en les listes country ("Our Song", el seu tercer single). Va rebre una nominació a Millor Artista Novell en els Premis Grammy 2008.


El segon àlbum de Swift, Fearless, va ser llançat l'any 2008. Animat per l'èxit d'encreuament pop dels singles "Love Story" i "You Belong With Em", Fearless es va convertir en l'àlbum més venut de 2009 i va ser recolzat per una extensa gira de concerts. El disc va guanyar quatre premis Grammy, amb Swift convertint-se en la més jove guanyador de l'Àlbum de l'Any.

El tercer àlbum de Swift, "Speak Now" de 2010, va vendre més d'un milió de còpies en la seva primera setmana de llançament als USA i va ser recolzat pel Speak Now World Tour. El tercer senzill de l'àlbum, "Mean", va guanyar dos premis Grammy.

El quart àlbum de Swift, "Red", va ser llançat l'any 2012. La seva publicació va generar vendes de 1,2 milions de nord-americans, les més altes registrades en una dècada.


Els singles "We Are Never Ever Getting Back Together" i "I Knew You Were Trouble" van ser èxits mundials.


Taylor Swift és coneguda per les seves cançons narratives sobre les seves experiències com a adolescent. Com a compositora, ha estat guardonada per l'Associació de Compositors de Nashville i el Songwriters Hall of Fame.

Altres èxits de Swift inclouen set premis Grammy, 12 premis de música Billboard, onze American Music Awards, set Country Music Association Awards-sis de l'Acadèmia de Música Country.
Ha venut més de 26 milions d'àlbums i 75 milions de descàrregues digitals individuals a tot el món. Forbes estima que la seva fortuna ascendeix a més de $ 220 milions. A més de la seva carrera musical, Swift ha aparegut com a actriu en el drama criminal CSI (2009), Valentine's Day (2010), la pel·lícula d'animació "The Lorax" (2012) i la comèdia "New Girl" (2013). Com filàntropa, Swift recolza l'educació artística, l'alfabetització dels nens, l'ajuda en desastres naturals entre altres.

Discografia de Taylor Swift:
Taylor Swift (2006)
Fearless (2008)
Speak Now (2010)
Red (2012)

Trobareu la informació completa a la seva entrada a la Wikipedia (Anar-hi)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada