dimecres, 7 d’agost de 2013

Paul Overstreet (1956)


Font: http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Overstreet

Paul Lester Overstreet (conegut musicalment com a Paul Overstreet) va néixer el 17 de març de l'any 1955 a Vancleave, Mississippi, als Estats Units.

Tot i ser cantant en solitari i enregistrar fins a 10 àlbums d'estudi entre els anys 1982 i 2005, la seva carrera està molt marcada per la seva faceta de lletrista. I, d'entre tots els cantants que han gravat temes seus, Randy Travis s'endú el pèsol. Però també Blake Shelton, Keith Whitley, The Judds o Kenny Chesney han cantant i publicat temes seus.


Fill de Mary Hatten i William Overstreet, va començar la seva carrera com a part del trio S-K-O (Schuyler, Knobloch and Overstreet) arribant a publicar un àlbum abans de ser reemplaçat per en Craig Bickhardt.

Els seus fills, Nash i Chord, també han seguit la carrera artística. En Nash és el guitarrista d'una banda pop anomenada "Hot Chelle Rae", mentre que en Chord és conegut pel paper de Sam Evans al programa de televisió "Glee".

Però com dèiem més amunt, la seva carrera musical destaca sobretot per les seves lletres, bàsicament country.

Ha escrit o coescrit fins a 27 top-10 cançons. I ha guanyat 2 Grammys i 2 Cançons de l'any per la CMA (Country Music Association, els anys 1987 i 1988). Més premis: "BMI Lletrista de l'any" 5 cops seguits, del 1987 al 1991, una fita que mai ningú havia aconseguit fins al moment.

De totes les cançons, potser la més coneguda és "Forever and ever, Amen", popularitzada per Randy Travis.


Seguint-les de prop, hi ha "On the other hand", del mateix Travis o "When You Say Nothing at All" duta per Keith Whitley al #1 abans que Alison Krauss (1995) o Ronan Keating (1999) la posessin de moda altres vegades.

A banda, temes com "A Long Line of Love" de Michael Martin Murphey (1987) o "Love Can Build a Bridge" de the Judds (1990), "She Thinks My Tractor's Sexy" de Kenny Chesney o "Some Beach" de Blake Shelton formen part dels hits més coneguts d'Overstreet.


I no seria just no citar un tema més, preciós, que va popularitzar Tanya Tucker. No és altre que "I won't take less than your love"